Verschillende soorten musea

Steeds meer mensen bezoeken een musea. Een musea wordt ook wel omschreven als een permanente instelling, welke toegankelijk is voor het publiek. Hier worden spullen bewaard, verzamelt, onderzocht en tentoongesteld. Er wordt informatie gegeven over de producten voor bijvoorbeeld studie, educatie en recreatie. Er is niet standaard één museum waar over wordt gesproken. Er zijn namelijk verschillende soorten musea. Een musea kan gaan over een bepaalde collectie, een museum kan ontstaan uit particulier initiatief.

Soorten musea
Bij musea kan er gedacht worden aan archeologie, maar ook aan geschiedenis en openluchtmusea. Dan zijn er nog de lucht- en ruimtevaart musea. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld Aviodrome en Nationaal Ruimtevaart Museum. Het kan over de natuur gaan, zoals Naturalis. Je kunt ook naar een oorlogsmuseum, bijvoorbeeld naar het Legermuseum. Een ander voorbeeld van een soort museum is scheepvaart, het Nederlands Scheepvaartmuseum is hier een voorbeeld van. Anders kun je naar een museum over sport en voetbal dat heet Voetbal Experience. Neem anders is een kijkje bij NEMO, een museum waarbij techniek centraal staat. Ook vervoer kan, het Spoorwegmuseum is hier een goed voorbeeld van. Dan kan het ook gaan over volkenkunde, Museum Volkenkunde bijvoorbeeld. Zoals je kunt zien zijn er veel soorten musea waar je een kijkje kunt nemen. Jong en oud kunnen in Nederland veel musea bezoeken en hier is veel te leren. Scholen maken er ook steeds vaker gebruik van om kinderen rond te leiden in een museum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>